Societat

‘Inconformistes', un llibre per veure Barcelona d'una altra manera

Les periodistes Ana Basanta i Silvia Torralba ofereixen un “mapa social” de la ciutat amb situacions de desigualtat aguditzades per la crisi

“Un llibre que és alhora denúncia i esperança”, segons explica Arcadi Oliveres en el pròleg

La Barcelona que no es veu, les associacions que treballen per atendre i assessorar aquelles persones que no són “ningú”, els invisibles que sobreviuen en barraques al Poblenou, els desnonats i els qui formen part de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, els exclosos de la salut pública, els sordcecs, els sanitaris d'atenció domiciliària, els malalts mentals i els qui treballen per la pau. Aquests només són alguns dels continguts que es poden descobrir al llibre Inconformistes. Cròniques socials a la Barcelona de la crisi (Angle Editorial), de les periodistes Ana Basanta i Sílvia Torralba, que, tal com afirma Arcadi Oliveres en el pròleg, és un llibre “alhora de denúncia i d'esperança”.

Inconformistes és una manera d'endinsar-se en la Barcelona, “aparentment benestant”, d'una altra manera. Un llibre que pot ajudar a descobrir aspectes de la capital catalana desconeguts per al lector o endinsar-se en aquelles qüestions que tenen més ressò en l'opinió pública.

Basanta i Torralba expliquen que el llibre el van començar a gestar després d'anys de treballar com a periodistes a Barcelona, fet que els va portar a decidir-se a “posar en relleu la tasca de les persones que treballen per millorar el seu barri o les necessitats d'un col·lectiu”. “Vam veure que hi havia molts llibres que se centraven en qüestions concretes, com els desnonaments, els horts urbans o la cultura de la pau, i per això ens vam decidir a fer un mapa social de Barcelona que els englobés tots”, explica Basanta.

D'aquesta manera ha nascut ‘Inconformistes‘', una visió “generalitzada” de persones i moviments socials “experts en allò seu”, com per exemple, l'Associació Catalana Pro Persones Sordcegues o les persones que treballen en els assentaments i les barraques al Poblenou.

Són històries que “tenen un lloc en comú”, la Barcelona de la dècada del 2010 i que estan “marcats” per la crisi. En definitiva, són persones “inconformistes”, gent que “protesta, s'uneix, busca alternatives, fan servir la seva veu i malgrat els dubtes no esperen que un altre els faci la vida més fàcil”.

La presentació, dimecres

El llibre es presentarà aquest pròxim dimecres 13 de novembre a les 19.30h a la llibreria Alibri de Barcelona. A més, l'editorial ha elaborat un vídeo promocional, que compta amb la participació d'alguns dels protagonistes que formen part del llibre, que expliquen com és per a ells una persona “inconformista”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia