Educació

universitat

Figueres, seu d'una càtedra de la UdG sobre el món del vi

La Universitat de Girona i l'Ajuntament han signat un acord per iniciar aquests estudis a partir de gener del 2014

La ciutat de Figueres serà la seu de la càtedra de viticultura i enologia de la Universitat de Girona. L'Ajuntament i la UdG han signat un conveni de tres anys, que es va presentar públicament ahir. L'objectiu és que aquests estudis universitaris comencin el gener del 2014.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va explicar que la seu de la càtedra serà a la Fundació Clerch i Nicolau, al centre de la ciutat, però que segons les activitats que es programin, s'ha previst que es puguin usar altres espais de la ciutat o de la comarca de l'Alt Empordà. L'escola d'hostaleria, la Casa Empordà o alguns cellers podrien ser alguns d'aquests llocs. Felip va agrair la predisposició de la UdG per poder implantar aquests estudis universitaris a la capital de l'Alt Empordà i va agrair la col·laboració del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà. Felip va destacar: “El que vol aquest govern és una implantació d'estudis universitaris especialitzats, els que tenen valor afegit en el territori, com és aquesta càtedra.. En quin lloc millor podria estar que a l'Alt Empordà?”

La directora de la càtedra és Carme Coll, de la UdG. I el codirector de la càtedra, el figuerenc Eduard Puig Vayreda, que va voler recordar Narcís Fages de Romà “com un dels impulsors de l'agricultura gironina del segle XIX i un dels defensors més actius de la vinya empordanesa durant la crisi de la fil·loxera”.

La càtedra tractarà aspectes tècnics i científics de la vinya i el vi a la comarca, però també parlarà d'aspectes culturals, que normalment les facultats no abracen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia