Infraestructures

mobilitat

La pèrdua de pes dels vols de baix cost no afecta Girona, que manté la dependència

El 94,7% dels passatgers arribats a Vilobí de gener a setembre van ser en vols de baix cost, un punt menys que al 2012

A tot l'Estat, ha caigut 4 punts

Els vols de baix cost estan perdent pes a l'Estat espanyol, segons les dades dels informes mensuals que elabora l'Institut de Turisme d'Espanya (ITE), però el descens afecta menys l'aeroport de Girona, ja que continua sent el que en té més dependència i amb molta diferència.

Segons les xifres de l'últim informe, referent al mes de setembre, durant els primers nou mesos de l'any el 54,8% dels passatgers que van arribar als aeroports espanyols van fer-ho en vols de baix cost, gairebé quatre punts menys que en el mateix període de l'any anterior (58,5%). La caiguda va ser molt més petita a l'aeroport Girona-Costa Brava. Els primers mesos d'aquest any van arribar 1.117.028 passatgers, dels quals 1.057.706 van fer-ho en vols de baix cost. Això és el 94,7%, només un punt menys del 95,7% del 2012. De fet, es tracta del retrocés del pes de baix cost més petit entre els 10 principals aeroports de l'Estat, segons es desprèn del mateix informe, que assenyala que l'aeroport de Barcelona va ser l'únic en què el percentatge de passatgers arribats en baix cost va pujar un xic (del 56% al 56,8%). Els retrocessos més importants van ser als aeroports de Tenerife Sud (del 63% al 48,4%) i de Gran Canària (del 56,3% al 37,9%).

Amb el 94,7% de gener a setembre, l'aeroport Girona-Costa Brava continua sent clarament el més dependent dels vols baix cost entre els 10 principals de l'Estat, seguit de lluny per Alacant (84,4%) i Màlaga (76,1%).

De fet, se situa com el setè aeroport de l'Estat amb més passatgers arribats en vols de baix cost –darrere Palma, Barcelona, Màlaga, Alacant, Madrid i Eivissa– quan en termes generals és només el desè en què arriben més passatgers, comptant tant els de baix cost com els volts tradicionals.

LA XIFRA

1.057.706
passatgers són els que van arribar en vols de baix cost a l'aeroport de Girona enguany de gener a setembre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia