Política

Navarro i els crítics esgoten les possibilitats de consens

El primer secretari del PSC insisteix abans del consell extraordinari d'avui que només accepta una consulta negociada

ICV crida els militants socialistes a desobeir Navarro si no accepta l'article 150.2

En el PSC ahir va ser un dia d'anades i vingudes. Almenys de correus electrònics amb l'ànim de consensuar un document sobre el dret a decidir entre la direcció dels socialistes i els sectors crítics, i que avui pugui ser aprovat en el consell nacional. Però les posicions semblen enrocades i ahir el mateix primer secretari del PSC, Pere Navarro, en donava mostres insistint que l'única via perquè la consulta tiri endavant és si aquesta és legal i acordada. Però dels recels a demanar al Congrés la celebració del referèndum a través de l'article 150.2 de la Constitució no en va voler dir res. Navarro tampoc no va voler fer cap mena de referència a la reunió que va mantenir divendres amb els dos corrents crítics del partit, Avancem i Agrupament Socialista –també partidaris de la negociació però favorables a la via de l'article 150.2–, ni sobre com es preveu el consell nacional extraordinari d'avui. Però en el consell de la igualtat dels socialistes d'ahir va demanar valentia als militants per defensar aquesta opció: “No hi ha una altra manera a l'Europa del segle XXI”, va declarar. També els va demanar suport al projecte socialista, consistent en “un canvi en la Constitució, la regeneració democràtica i la construcció d'un estat federal”.

Als de Pere Navarro els van caure tot de peticions a sobre des d'altres formacions perquè no es desmarquin del procés, com ara CiU [vegeu plana anterior]. També ICV. El coordinador nacional, Joan Herrera, va fer una crida “solemne” a la militància del PSC a sumar-se a l'acord sobre la via de demanar el traspàs de la competència a l'Estat sobre el referèndum, independentment de què els dicti la direcció. “No m'imagino el PSC fora del dret a decidir”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia