Política

POLÍTICA

El sector crític del PSC gironí no està pel trencament

Després del consell nacional, els crítics volen treballar per mantenir el diàleg amb la direcció del partit

El sector crític gironí del PSC no vol apostar pel trencament i es vol mantenir dins el partit, malgrat el revés que han rebut aquest cap de setmana del primer secretari dels socialistes, Pere Navarro, que va frenar al darrer moment un preacord de mínims que buscava salvar la divisió. La diputada Marina Geli va explicar ahir que “no hi ha voluntat de trencament” i va dir que el més preocupant és la “pèrdua de la centralitat”. Segons la diputada socialista ara s'ha generat una situació “on els anomenats dissidents no tenen cap espai, cosa que representa un fracàs col·lectiu”. En aquest sentit va recordar que la principal discrepància és d'estratègia, en el sentit que “nosaltres el que reclamem és que el nostre partit prengui la iniciativa”.

Ahir Geli va participar al consell de federació, que es va celebrar a la Casa de Cultura, que va ser obert a la militància, i on es van explicar els acords als quals es va arribar al consell nacional. Per la seva part, Pia Bosch, va coincidir amb Geli que no es treballa amb la voluntat de “fer cap trencament” i que s'ha obert un període de reflexió: “Nosaltres defensàvem un acord de mínims que no tancava cap porta. Ara el temor és que la societat, que majoritàriament defensa el procés, no entengui què és el que fa el partit”, va dir.

LES FRASES

Les dues posicions tenen la seva justificació i al partit no sobra ningú. Confio que no es trenqui la disciplina de vot
Juli Fernández
primer secretari de la federació del pSC a Girona
Estem, penso, davant un fracàs col·lectiu. Els anomenats dissidents no tenen ara cap espai
Marina Geli
Diputada del PSC i impulsora del corrent avancem

“Hem clarificat el missatge”

El primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, va admetre ahir que el partit té problemes per clarificar el seu espai nacional, si bé va destacar que el consell nacional només ha servit per “clarificar el nostre missatge”, que és el mateix. Fernández confia que no es produeixi cap trencament amb el sector crític: “ Aquest fet seria perillós per a la societat catalana. Les dues posicions tenen justificació i no sobra ningú.” Fernández defensa que el partit doni marge de maniobra a les agrupacions locals, tot i votar diferent, per garantir la seva cohesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia