Administracions

administracions

La Diputació de Girona salva el Consorci d'Acció Social

Aquesta entitat especialitzada en serveis socials s'hauria d'extingir el 2014 en aplicació de la nova llei de racionalització de l'administració local

L'operació salva 233 llocs de treball

La Diputació de Girona va aprovar ahir en el ple ordinari i per urgència assumir la gestió del Consorci d'Acció Social de Catalunya (CASC), entitat pública fins ara en mans de diversos ajuntaments gironins, per evitar que s'hagi de dissoldre en aplicació al gener de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. El CASC, creat el 2008, coordina centres per a la gent gran i persones en situació de dependència, presta atenció a les dones víctimes de violència masclista, dóna suport a joves tutelats i assessora en matèria de serveis socials.

El fet que passi a dependre de la Diputació evita la pèrdua de 233 llocs de treball d'una entitat que ha donat servei a més de tres mil persones. El CASC opera fonamentalment a la demarcació de Girona, on porta a terme el 70% dels seus serveis, però també a les comarques de Barcelona o Tarragona.

El vicepresident primer de la Diputació i president del CASC, Miquel Noguer, va explicar que amb aquesta acció la institució serà “un actor de primer ordre en la prestació de serveis socials”. Noguer va explicar que la Diputació s'ha adherit al CASC i, a la vegada, ha adquirit per 6.737 euros el 51,097% de les participacions de Sumar, l'empresa d'acció social que presta els serveis. Amb aquesta operació “es garanteix la pervivència de l'entitat perquè els ajuntaments o un consell comarcal no la podien assumir”. “La nova llei deixa clar que aquestes empreses públiques han de pertànyer a una administració i, com és lògic, un ajuntament o un consell comarcal no la podien assumir”, destaca. La proposta va tenir els vots a favor de CiU –tret de Noguer, que es va abstenir com a president del CASC– i ERC, i l'abstenció del PSC. Els socialistes van criticar que se'ls donés tan poc temps per estudiar la proposta.

LA XIFRA

3.000
són les persones que ha atès el consorci amb la seva empresa Suma, que té 233 professionals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia