cultura

museus

El mascaró del ‘Blanca Aurora' torna a Lloret durant un any

El Museu Marítim de Barcelona ha cedit al Museu del Mar de Lloret de Mar 14 peces vinculades a la història naval de la ciutat. Entre aquestes, el mascaró de proa original del Blanca Aurora, una peça que data del 1848. Fins ara, al museu lloretenc, s'hi ha pogut veure una reproducció. El mascaró de proa del Blanca Aurora va passar a pertànyer al Museu Marítim de Barcelona en el moment que es va crear l'equipament, l'any 1936. De fet, com la resta de peces que ara han estat cedides a Lloret. Són procedents de l'Obreria de Santa Cristina, de l'ermita de les Alegries i de l'ajuntament, o bé van ser venudes al Marítim. “L'exposició constitueix un excepcional conjunt d'història naval vinculada a Lloret de Mar”, va explicar Arseni Frigola, regidor de Cultura de Lloret de Mar.

L'exposició, titulada La col·lecció del Museu Marítim a Lloret de Mar, es va inaugurar ahir i es podrà visitar al Museu del Mar durant tot un any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.