cultura

Els Grammy Llatins premien el retorn de Carlos Vives

L'artista colombià aconsegueix tres premis després de gairebé una dècada d'absència als escenaris

La cerimònia de Las Vegas també acull el triomf d'Alejandro Sanz i la rapera Mala Rodríguez

Carlos Vives va passar gairebé una dècada treballant al marge del gran públic i Draco Rosa li va guanyar la batalla a un càncer d'abdomen, lluites premiades pels Grammy Llatins, que els ha obsequiat amb alguns dels premis més importants de la seva última edició.

Vives, ambaixador internacional del vallenato, va sumar els guardons a millor cançó de l'any, millor cançó tropical (tots dos per Volví a nacer) i millor àlbum de fusió tropical (Corazón profundo), després d'anys de treball sense el suport d'una multinacional en la qual va llançar Pombo musical (2008) i Clásicos de la Provincia II (2009). En total, han estat gairebé nou anys d'esforç “fora” de la gran indústria, des de la publicació d'El rock de mi pueblo (2004) fins a l'arribada d'una oferta per part de Sony Music per gravar Corazón profundo.

“Fa un any i mig no sabia què passaria amb la meva vida”, va afirmar el de Santa Marta, de 52 anys, que suma sis Grammy Llatins en la seva carrera. “Avui tinc molts deutes sentimentals. I he de donar gràcies ancestrals. Vull compartir-lo amb la nova generació de músics colombians, però també amb els que ens van deixar. D'aquests vam agafar el seu bagatge cultural i hem fet els nostres invents i fusions”, va dir.

Per la seva part, Rosa es va endur el trofeu al millor àlbum de l'any per Vida. L'exintegrant del grup Menudo va anunciar l'abril del 2011 que patia de càncer després de ser-li detectat un tumor a l'abdomen, a prop del fetge, que li va fer témer per la seva vida durant uns quants mesos. La malaltia el va mantenir fora dels escenaris més d'un any.

“Aquest Grammy l'hi dedico a la vida, al privilegi d'estar viu, al privilegi de poder riure i plorar”, va indicar l'artista d'arrels porto-riquenyes.

Alejandro Sanz va aconseguir el setzè Grammy Llatí de la seva carrera en una cerimònia celebrada a Las Vegas. Sanz va aconseguir el premi de millor àlbum vocal pop contemporani per La música no se toca, un èxit que va tenir per a ell “un sentit extra”, segons va confessar a la premsa després de recollir el premi que va dedicar a “una amiga que ha mort avui”.

“És un dia d'emocions trobades”, va manifestar el cantautor madrileny que minuts després va interpretar la cançó que va donar nom al seu llorejat LP acompanyat de 30 estudiants de la Universitat de Berklee, l'escola de música més important del món, on recentment va ser investit doctor “honoris causa”.

Mala Rodríguez va anar a Las Vegas sense expectatives perquè, segons va dir, viu “més feliç”, per la qual cosa la va sorprendre la victòria del seu Bruja com a millor àlbum de música urbana, el segon Grammy Llatí de la seva carrera.

Diego El Cigala va acumular un més d'aquests premis a la seva col·lecció, el quart, amb el seu Romance de la luna tucumana com a millor disc de tango, mentre que la categoria més espanyola, la de millor àlbum de flamenc, va recaure en el Soy flamenco de Tomatito, el cinquè de la història de l'artista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia