Economia

empresa

La fàbrica de galetes Cal Enric presenta concurs de creditors

El gerent no es planteja tancar les portes del grup, que té una seixantena de treballadors

La històrica fàbrica de galetes Cal Enric de Castellfollit de la Roca, juntament amb dues més del mateix grup –Forn Vilanova d'Olot i Botigues Batgir de Girona–, ha presentat concurs de creditors al jutjat mercantil de Girona. El gerent del grup, Salvador Gussinyer, va explicat ahir que ha optat per aquesta via per intentar aturar els deutes que arrossega i a què no pot fer front, perquè des de fa dos anys els bancs no li concedeixen cap crèdit. Segons dades del registre mercantil, Cal Enric va tancar l'any passat amb una facturació de 700.000 euros i unes pèrdues de 203.000 euros. Gussinyer va assegurar que en cap moment no s'ha plantejat tancar les portes, sinó que l'objectiu és remuntar la situació. El gerent del grup va indicar que, arran d'aquesta operació, catorze treballadors han estat acomiadats, de manera que la plantilla ha quedat formada per una seixantena de persones entre les fàbriques i les botigues que té repartides per la Garrotxa i Girona.

Les pèrdues que registra Cal Enric estan causades pel deute que els proveïdors tenen amb el grup, molts dels quals han fet fallida. Gussinyer va lamentar també la pèrdua, en els darrers temps, de clients importants.

LA XIFRA

203.000
euros
són les pèrdues que arrossega el grup, segons les dades de tancament de l'exercici de l'any passat.

“Vull seguir treballant fins als 120 anys”

El gerent del grup, Salvador Gussinyer, va expressar ahir la seva voluntat de seguir lluitant per mantenir les fàbriques obertes. Amb setanta anys d'edat, va afirmar que la seva vida gira al voltant de la feina. “Vull viure fins als 120 anys i penso lluitar fins al final”, va manifestar Gussinyer. Manté que amb aquesta maniobra el que vol és pagar tots els deutes, sanejar la situació econòmica i intentar remuntar. L'any 2009, Cal Enric va posar en marxa noves línies de producció de galetes dietètiques en una fàbrica a Argelaguer. De fet, per l'activitat que ahir es veia a la pastisseria de Castellfollit de la Roca ningú hagués dit que la fàbrica havia presentat concurs de creditors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia