Societat

lleure

Uns 650 caps d'escoltes catalans es troben a Girona

Els responsables del moviment es queixen de l'excés de tràmits a complir

La demarcació té 25 agrupaments

Uns 650 caps d'escoltes catalans van reunir-se ahir a l'Auditori de Girona en l'assemblea general de Minyons i Guies de Catalunya (MEG). Els representants del món de l'escoltisme i el guiatge català es queixen de l'excés de tràmits legals que han de complir. “L'associacionisme de base voluntària s'ha de protegir i el nou marc legal exigeix massa burocràcia”, assenyala Lluís Marco, comissari general del MEG, juntament amb Trini Molist.

La MEG aplega uns 150 agrupaments (caus), 25 dels quals són a la demarcació de Girona. Ahir, els representants van aprovar un pressupost d'1,3 milions d'euros per al 2014, però els escoltes catalans mouen uns 4 milions d'euros l'any en les seves activitats i sortides. Marco considera que les institucions tendeixen a voler professionalitzar el sector del lleure i el moviment escolta ha de ser crític. “La qualitat de les nostres activitats ja és professional i de vegades se'ns exigeix com si fóssim un empresa.” A l'assemblea d'ahir van assistir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), i el director general de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig.

Passar-ho bé

La ciutat de Girona té quatre agrupaments d'escoltes i guies: el Santa Maria de Vista Alegre, el Joan Pons (Devesa), el Pare Claret (Pont Major) i el de Sant Narcís. Laura Maspoch, la cap de l'agrupament de Vista Alegre, explica que en el seu cau fan activitats per a una norantena d'infants i joves d'entre 6 i 18 anys. “La idea és que els nens i les nenes desenvolupin un projecte. L'anem treballant de mica en mica i anem incloent-hi treballs de manualitats i jocs. La idea és passar-nos-ho bé.” Dissabte al vespre, hi va haver tallers, espectacle de foc i música de benvinguda.

LA FRASE

L'associacionisme de base voluntària s'ha de protegir i el nou marc legal exigeix massa tràmits
Lluís Marco
COMISSARI GENERAL DE MINYONS ESCOLTES I GUIES DE CATALUNYA

Valoren en vint milions la feina de voluntariat

Uns 3.000 joves voluntaris i voluntàries col·laboren en el MEG. L'associació ha calculat que la feina i les hores de dedicació del voluntariat costarien uns vint milions d'euros si s'haguessin de pagar. Els agrupaments (o caus) preparen activitats per a 13.500 infants i joves de 6 a 18 anys. Segons el MEG, l'escoltisme és el moviment juvenil més nombrós del planeta. A Bèlgica, hi ha 200.000 escoltes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia