Opinió

Facin el favor

“La responsabilitat de la pregunta no és pas nostra; la vàrem delegar. I ara no ens vulguin fer creure que si fracassa és per culpa nostra”

Amb la pregunta aquesta del referèndum (d'aquest referèndum que nosaltres en diem consulta perquè no sembli tan transcendent) ara sembla que sigui responsabilitat nostra dir com ha de ser. Surt l'ANC i ens explica com ha de ser la pregunta, la Marta Rovira i l'Oriol Junqueras en deixen anar alguna quan els entrevisten, els convergents en fan circular diverses de possibles, i els mitjans de comunicació ara també ens hi hem posat i preguntem a tort i a dret com ha de ser la pregunta. De manera que ja tenim desenes de personalitats opinant (i més que n'hi haurà), i ja tenim preguntes i més preguntes possibles que fan el boca-orella pel país, i ara ja ens comença a passar com amb el futbol, que tothom fa la seva alineació. Doncs no. L'alineació la fan uns altres, que són els polítics, que són els que han de fer la feina i que per això els paguem. I nosaltres l'únic que els podem exigir és que, sisplau, facin el favor de fer la feina i no maregin més la perdiu. Facin el favor, senyors de CiU; facin el favor, senyors d'ERC, de la CUP i d'ICV, que els altres se n'han despenjat, de fer la feina. D'arribar a un acord i d'arribar-hi aviat. Perquè ara semblarà que si la cosa s'espatlla és perquè tothom hi diu la seva, perquè ara veuen interferències allà on el que hi ha són, en realitat, opinions i pressió perquè facin via. No ens traslladin a nosaltres la responsabilitat de si això va bé o si això no va bé. La responsabilitat és seva. La tenen vostès perquè així s'hi van comprometre. Facin el favor de tornar-se a llegir els pactes de legislatura, i facin el favor de tornar-se a llegir els mandats que ha aprovat i rebut el Parlament. Facin el favor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.