Medi ambient

medi ambient

Plataforma contra el decret espanyol de l'energia

Agents del sector públic i privat la promouen per evitar una modificació de la llei que penalitza les energies renovables

Fins i tot apostarà per la insubmissió energètica convencional si no s'atura

Wattia Innova d'Olot està promovent la creació d'una plataforma per frenar el reial decret d'energia del govern espanyol, que beneeix l'increment desmesurat del cost de l'energia elèctrica i penalitza la que es genera amb energies renovables. Fins i tot, està disposat a fomentar la insubmissió contra l'energia convencional si el govern espanyol no es fa enrere. La plataforma, que es presentarà aviat, aplegarà agents del sector públic i privat. Ara hi ha converses amb col·lectius universitaris, amb alcaldes, empreses, entitats i particulars per posar-la en marxa. Aquesta plataforma lluitarà amb arguments tècnics i dades contra el reial decret d'energia espanyol. També farà pedagogia de la importància d'utilitzar les energies renovables.

Wattia Innova té la seu a l'Espai Zero, un vertader laboratori d'energies renovables que s'ha convertit en el primer espai de cost energètic zero de l'Estat espanyol. Ho certifiquen les seves factures de la llum. Això no obstant, l'import final se li ha incrementat un 200% per la variació generalitzada del preu del consum mínim.

A l'Espai Zero, els seus responsables, Fran Comino i Jordi Rabat, han aconseguit integrar els sistemes de captació de diverses fonts energètiques renovables i aplicar-los a través d'un sistema de sensors i de gestió telemàtica al funcionament ordinari de l'edifici. L'energia s'obté de plaques solars i d'un sistema geotèrmic, i s'emmagatzema en acumuladors d'aigua, creats i patentats per ells, i en bateries elèctriques.

L'Espai Zero va rebre ahir la visita dels participants a una jornada del projecte Aida de l'Institut de Recerca en Energia. El cap d'energia tèrmica d'aquest ens, Jaume Salom, va demanar l'adaptació de les polítiques energètiques espanyoles als avenços en renovables.

LA FRASE

L'Estat contradiu l'objectiu de la UE del 20 d'eficiència, 20 de menys emissions i 20 d'utilització de renovables
Jaume Salom
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia