Cambrils s'estrena com a capital del tatuatge i espera atreure 5.000 persones

La trobada, que l'organització vol repetir anualment, és la primera d'aquest tipus que es fa al Camp

Des de divendres i fins aquesta nit, els aficionats al tatuatge poden apropar-se a la primera Cambrils Tattoo Convention, coorganitzada per l'ajuntament cambrilenc i una empresa especialitzada en aquest tipus d'esdeveniments, Producciones MLBC. La fira s'ha estrenat enguany, però la voluntat dels seus impulsors és que es consolidi al calendari com una de les trobades fixes del sector. Després de l'experiència de la jornada de divendres, els organitzadors es mostraven ahir al matí confiats que s'arribarà als 5.000 visitants durant aquesta primera convenció a la Costa Daurada.

Donar-se a conèixer

Entre la cinquantena d'estands instal·lats al Palau Municipal d'Esports, els assistents poden descobrir noves tècniques per esborrar tatuatges, comprar material per muntar-se un taller propi i, fins i tot, regirar altres complements, com ara pírcings, roba i bijuteria.

L'estrella, però, són els tallers de tatuatge, els responsables dels quals vénen a aquest tipus de convencions amb un doble objectiu: «Vols que la gent et conegui una mica més, però també exhibir-te davant dels companys de professió», detalla Johs, un tatuador de Marbella (Màlaga). De fet, pocs dels participants es mostraven ahir disposats a dedicar el temps a Cambrils a fer els petits dissenys més vulgaritzats. «Has de demostrar què és allò que et diferencia dels altres», afegia Victor Marín, del mateix taller malagueny.

El paper d'internet

La convenció arriba en un moment en què el món del tatuatge està ja en vies de plena normalització social. «Hi ha moltes estrelles de la música i el cinema que ja porten tatuatges, i ara és normal que qualsevol se'n faci un», explica Jaime Rezo, que a Cambrils representa un taller de Zamora. «Els països de la Mediterrània s'estan col·locant al nivell dels del nord d'Europa», afirmava el tatuador italià Uccio Style.

Internet està jugant també un paper important a l'hora de difondre l'estil personal de cada taller. «Nosaltres hem tingut clients vinguts expressament del Pakistan», detallava Marín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.