Economia

Passeig, bingo i txa-txa-txa

Els avis que van de vacances a Lloret de Mar en temporada baixa troben una ciutat molt diferent de la de l'estiu

Els hotels ofereixen activitats i s'organitzen excursions

Les nits d'estiu, els carrers del centre de Lloret de Mar s'omplen de joves amb ganes de gresca. Els dies d'hivern, els mateixos carrers són transitats per persones que els tripliquen o fins i tot quadrupliquen l'edat. Són les àvies i –en menys mesura– els avis de l'Imserso, que arriben de tot l'Estat per passar uns dies de vacances a uns preus molt econòmics. Per 250 euros, hi poden passar quinze dies d'esbarjo (307 amb transport). Una setmana costa 141 euros (165 amb transport).

Margalida Orfila és de Menorca. Té 73 anys i ja en fa quinze que cada hivern marxa uns dies de vacances amb l'Imserso. Cada any, una destinació diferent. Enguany, Lloret de Mar. “Visc en un poble petit i veig poques coses; amb l'Imserso cada any podem fer una escapada i ens agrada molt”, explica. La Margalida abans hi anava amb el seu marit, però ara ja no: “Està cansat de viatjar”, assenyala. Però això no és motiu per quedar-se tancada a casa. Ha trobat noves companyes: la seva germana i una amiga d'aquesta. Totes tres passen aquests dies de vacances a l'hotel Helios, en plena riera. Poc es poden pensar com és de diferent aquesta via durant l'estiu.

La comitiva de les tres dones menorquines va cap a l'hotel Don Juan, perquè els han dit que a les cinc de la tarda hi fan ball. No s'ho volen perdre. El matí ha començat amb una reunió organitzativa, en què els han explicat com funcionaran aquests dies i la proposta d'excursions. Elles n'han triat tres: Perpinyà; Figueres, on visitaran el Museu Dalí, i la tercera, el mercat de Tordera. No n'agafen més, perquè es paguen a part. Els dies que no van d'excursió, com avui, també són molt intensos. Tots els hotels de Lloret que treballen amb aquest programa ofereixen activitats diverses: bingo, tallers, ball, música...

La Margalida, la germana i l'amiga, després de la reunió, han anat a fer un tomb per Lloret de Mar: volta pel passeig i la riera per obrir la gana. A quarts de dues, dinen. Els espera un bufet lliure, un dels clàssics de l'Imserso i que deixa algunes de les imatges més divertides. Havent dinat, al mateix hotel, sessió de bingo. I després, xino-xano cap a l'altre hotel, on els espera el ball. Just per tornar a sopar i descansar.

És una jornada clàssica dels viatges de l'Imserso. Tranquil·litat, desconnectar del dia a dia i oblidar-se per uns dies de les preocupacions quotidianes. Durant les vacances de l'Imserso no s'han de preocupar de res. Només de gaudir. “Fa quinze anys que viatjo amb l'Imserso i no en tinc cap queixa”, conclou la Margalida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.