Política

L'ACM busca 1.200 ajuntaments per dur la llei local espanyola al TC

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) plantarà cara a la llei de reforma local espanyola perquè la considera “recentralitzadora” i buscarà l'empara del Tribunal Constitucional per aturar-la. L'entitat no pot recórrer a l'alt tribunal, però sí que ho poden fer un determinat nombre de municipis. Per tirar endavant aquest mecanisme, s'han d'aplegar almenys una setena part dels ajuntaments de l'Estat, que representin una sisena part de la població. En resum, uns 1.200 consistoris. El president de l'ACM, Miquel Buch, manté que podran arribar a la xifra, encara que a Catalunya hi ha 947 poblacions. Recorda que els socialistes estan en contra del projecte i no hi hauria problemes perquè ajuntaments de fora de Catalunya se sumessin a la proposta.

La Moncloa planteja la llei com una mesura d'austeritat per reduir despeses en el món local, però Buch subratlla que es tracta d'una excusa, ja que el motiu de fons és retallar competències als ajuntaments i que deixin de prestar els serveis socials. Aquests serveis recaurien en les diputacions, que, segons Buch, els haurien de privatitzar, ja que no els podrien assumir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia