Política

Mas, segur que la pregunta no permetrà interpretacions

El president afirma que l'acord serà bo i reitera que tots els partits han de fer cessions per poder aconseguir-lo

Assegura davant del Parlament que la consulta es farà el 2014

“Jo penso que hi haurà acord, però no només això, sinó que serà un bon acord, perquè les dues coses són importants. Que l'endemà de l'acord no hi hagi interpretacions diferents sobre l'acord és fonamental, perquè al final des de fora ens estan mirant com fem les coses.” Així de contundent es va mostrar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la sessió de control del govern al ple del Parlament en referir-se a l'imminent consens sobre l'enunciat de la pregunta. Mas va coincidir, arran d'una intervenció del líder d'ICV Joan Herrera, que cal una pregunta molt majoritària, i es va mostrar convençut que això serà possible perquè tots els partits faran un esforç en les pròximes setmanes per trobar “un punt d'intersecció on hi hagi el màxim consens possible i les màximes forces polítiques possibles”.

Herrera havia erigit prèviament la seva coalició “en el pont que uneix dues visions obligades a entendre's” pel que fa a la consulta, i va avisar que no permetran que ningú els expulsi d'aquest procés. Per la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, va denunciar l'informe de l'Estat per suprimir organismes de la Generalitat i va reclamar a Mas que compleixi “fins al final la voluntat democràtica majoritària de Catalunya”. Així s'hi va comprometre el president, que va dir que s'utilitzaran tots els recursos disponibles per assegurar una consulta el 2014. A més, va aprofitar per criticar la intenció recentralitzadora del govern espanyol, que “s'ha cansat del seu model autonòmic” i per això està recuperant competències.

Mas i el líder del PSC, Pere Navarro, van protagonitzar una altra picabaralla sobre la interpretació d'una resposta de Durão Barroso, president de la Comissió Europea, sobre Catalunya. Va acabar amb el cap de l'executiu acusant Navarro de posar-se al costat de Rajoy.

Hem de trobar un punt d'intersecció on hi hagi el màxim consens possible
Artur Mas
President de la Generalitat

LES FRASES

Jo penso que hi haurà acord, però no només això, sinó que serà un bon acord, perquè les dues coses són importants
L'únic llenguatge que entén la UE és un acord àmpliament majoritari, fet des de la generositat
Joan Herrera
President parlamentari d'ICV
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia