Política

POLÍTICA

Litografies de Joan Jordà per a l'ANC del Gironès

L'expressivitat del pintor de Sant Feliu de Guíxols Joan Jordà, exiliat a Tolosa de Llenguadoc des del 1945, donarà impuls als actes de l'assemblea del Gironès de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L'ANC va exposar ahir a la seu de la Fundació Valvi, que col·labora en la iniciativa, les dues litografies que ha fet Jordà per encàrrec de l'ens que agrupa les vint assemblees del Gironès. Són les litografies Catalunya 2014, en què el pintor, nascut l'any 1929, exposa primer els temps de foscor i privacions i després l'esperança, representada per una papallona de color groc, “el color de la Via Catalana” –va explicar ahir Sebastià Goday–, i l'anhel de dues persones.

La coordinadora de l'ANC del Gironès, Carme Renedo, va explicar que han de buscar vies per finançar les seves activitats. Per això, agraeixen que Jordà hagi acceptat la proposta de l'ANC. L'artista no va poder ser a Girona perquè està hospitalitzat a Tolosa. Les litografies, d'una edició limitada, ja són a la venda.

Goday i Renedo van explicar que van fer l'encàrrec a Jordà el dia de Sant Narcís. El pintor va viure l'exili, però sempre té present el seu país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia