Política

A Argelaguer, botifarra catalana

Arran va celebrar ahir la ‘Quarta botifarrada a la Constitució' contra un text que consideren “imposat pel govern espanyol”

A més de jugar a cartes, van fer un sopar i un concert, dins els actes de la festa del poble

Al casal d'Argelaguer, ahir a la tarda s'hi jugava la Botifarrada a la Constitució, un acte que fa quatre anys que organitza Arran, l'entitat de joves de l'esquerra independentista. Una vintena de persones van estar jugant a la botifarra en un dels bars del poble garrotxí, però el d'ahir no era un campionat de cartes de qualsevol tarda a qualsevol punt del país.

L'objectiu d'Arran és “usar el símbol de la botifarra catalana” per mostrar el seu total rebuig a la Constitució Espanyola. En Jonàs, membre d'Arran de la Garrotxa, explicava que el que volen és llançar “un crit de resposta anticonstitucional contra un text imposat per un govern espanyol opressiu”.

El cartell dels actes programats per Arran tenia com a lema Seguem cadenes i feia referència a “Felip de borbó, els banquers, botiflers, corruptes, especuladors...”

Des d'Arran expliquen que el cartell vol expressar “la rebel·lió contra tot un sistema”. I és que l'organització lluita per la independència dels Països Catalans però també per “la unitat popular i la sobirania econòmica, ecològica...” “Per nosaltres independència i socialisme va tot junt”, deia.

Amb una senyera estelada presidint la sala, una vintena de persones van estar jugant a cartes, al joc de la botifarra, segurament el més popular al país. Alguns, atrets per l'acte reivindicatiu, i d'altres, simplement per la idea de passar l'estona. En Joan, de Fornells de la Selva, deia, per exemple, que li agrada assistir a tornejos i per això s'havia arribat fins a Argelaguer. “S'ha perdut molt. Abans hi havia molts tornejos i ara no tants”, deia. Sobre la reivindicació d'Arran hi afegia: “Sí, menys Constitució, menys impostos i menys polítics.” En Gilbert, d'Olot, jugava a la mateixa taula i assegurava que era allà “per col·laborar amb els joves militants”. En canvi, en Jordi i l'Albert no volien sentir a parlar de política. Són de les Planes d'Hostoles i volten tots els tornejos que hi hagi.

L'Arnau, de Montagut, també hi deia la seva. A ell el que l'atrau és que és la festa major del poble del costat. És a dir, fer gresca i passar-ho bé. Però si a més té un vessant reivindicatiu, encara millor. Hi coincidia l'Àngel, de Sant Jaume de Llierca, que abans de marxar, acabades les partides de la tarda, només deia: “A mi tot això em sembla molt i molt bé.”

Després de la botifarrada, Arran encara tenia preparada una xerrada debat a càrrec de David Calderia, regidor de la CUP d'Arenys de Mar, un sopar popular –amb arròs i botifarra, és clar– i també un concert gratuït amb la participació de Germà Negre, Hora de Joglar, Aspencat i PDS locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia