Sobre el bosc dels Àngels

En resposta al suggeriment que fa la Sra. Dolors Cabratosa a través d'una carta al director, sobre la conveniència de retirar el brancam mort a causa de la nevada, al camí entre els Àngels i la Casa de les Figues, li agraïm aquesta aportació i aquesta inquietud. Des de l'Ajuntament, al cap de pocs dies d'haver-se produït la nevada es varen prioritzar les neteges de carreteres, pistes i camins d'accessos a masos, com també els que menen a destins més freqüentats (Sant Miquel, els Àngels, les fonts de Sant Daniel, etcètera). El proper pas és l'eliminació de la brancada morta que encara roman en gran part dels nostres boscos, fent especial atenció a les franges de seguretat i punts estratègics per minimitzar el risc d'incendi forestal durant els propers mesos. Malgrat els ajuts per part de la Generalitat de Catalunya a través de brigades forestals, serà impossible arribar als milers d'hectàrees afectades, per la qual cosa es prioritzaran els sectors estratègics que marquen els Plans de Prevenció d'Incendis Forestals, i les àrees de major afectació, totes elles delimitades tècnicament durant les darreres setmanes.

Esperem doncs que, si bé les afectacions han estat severes i catastròfiques, gràcies a aquestes intervencions des d'ara fins al mes de juny, puguem superar un estiu que s'albira problemàtic si no fem els deures en matèria forestal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.