El lector escriu

Adéu a les curses de braus

El Parlament de Catalunya ha prohibit les curses de braus per majoria absoluta. Amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions, Catalunya ha dit prou a la tortura d'animals feta espectacle. La iniciativa legislativa popular (ILP) avalada per 180.000 ciutadans i presentada per la Plataforma Prou ha tirat endavant i a partir de l'1 de gener del 2012 s'aplicarà la prohibició. Rere la decisió del Parlament hi ha opinions enfrontades, i mentre els protaurins defensen el debat identitari apel·lant a no prohibir les tradicions, els antitaurins es feliciten pel triomf de la raó i el respecte a la vida animal.

Un cop més, les reaccions dels partits espanyols ens ajudaran a tenir més clar que cal tallar amb Espanya. La Catalunya civilitzada sap separar el que és tradició del que és raó i ètica. La Catalunya evolucionada s'ha vist obligada a prohibir allò que al segle XXI ja era una paradoxa històrica, una raresa bàrbara que ens condemnava i ens retornava als orígens més sàdics i primaris dels nostres avantpassats.

Ara, però, és el torn de les plataformes protaurines i dels partits espanyolistes. Un cop més les seves reaccions ens seguiran allunyant d'Espanya i del futur que ens proposen. El PP ja ha dit que proposarà una llei al Congrés espanyol per anul·lar la prohibició, basant-se en un estudi que diu que el Parlament de Catalunya no és competent per prendre aquesta decisió. Mentrestant, però, una desena de diputats britànics han presentat una moció de suport a un possible referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

Sant Cugat del Vallès

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.