El lector escriu

Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Volem fer públic el nostre rebuig a la violència que patim les dones tant en la societat com en les estructures de les diferents tradicions religioses.

Voldríem que les nostres lletres i veus impulsessin una reflexió per aprofundir en les causes d'aquest mal endèmic que és la violència en la societat d'avui; plantegessin quins són els esculls del sistema patriarcal que no afluixa en la seva acció marginadora, tant vers les persones més fràgils econòmicament com en aquelles que lluiten per la justícia i la paritat; ajudessin a saber per què a tantes dones els costa reaccionar contra la violència que reben i a trobar solucions per superar la por que tantes vegades les paralitza. Per tot això, ens preguntem nosaltres i qüestionem a les altres dones:

¿Hem quedat atrapades per una educació que valora la submissió i com a conseqüència es fa difícil la lluita per transformar tant les estructures civils com les religioses jerarquitzades? La violència (in)visible de l'agressió quotidiana psicològica, ¿es fa difícil descobrir-la i reaccionar per alliberar-nos-en? ¿Ens sentim ofeses quan s'utilitza el cos de la dona en el discurs publicitari que el fa servir per fer qualsevol promoció o, encara pitjor, quan és objecte de compravenda per grups criminals i se l'anomena treball sexual?

Volem posar en alerta, una vegada més, sobre una situació generalitzada i cruel que té les seves arrels en el sistema patriarcal injust que no vol un món paritari i respectuós vers tota la humanitat i que intenta per tots els mitjans mantenir la dona sota tot tipus de dominació, des de la més descarada fins a la més subtil. Volem agrair a tots aquells homes que se sumen al moviment reivindicatiu contra la violència de gènere, i advoquem perquè ajudin els seus companys que pateixen una culpable o no culpable ceguesa, que els acompanyin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.