El lector escriu

Com explicar la banya d'Àfrica?

Caldria trobar alguna explicació del perquè més d'onze milions de persones estan amenaçades per la fam després de les tres collites més grans de la història. Apuntem a la sequera, a la pèrdua de bestiar, al preu dels aliments bàsics… Potser caldria buscar més endins i acceptar d'una vegada el fracàs de la governança mundial a l'hora d'assegurar un dels drets més bàsics de l'ésser humà: el d'alimentar-se. La qüestió ja no és la falta de recursos sinó la falta de drets.

Però no hi ha temps per al lament: avui, ara, hem de transformar tota la nostra indignació en alguna cosa concreta. Cal salvar les vides dels infants, els més afectats, però també cal treballar ja amb vista a la pròxima sembra i tot el que vindrà després. Per començar, podríem començar per reconèixer que la desnutrició aguda, que mata cada dia 10.000 infants, és una malaltia que avui dia es pot diagnosticar, que pot tenir prevenció i que es pot tractar. El problema és que, per guarir-la, abans hem de guarir-nos d'una malaltia major: la nostra indiferència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.