El lector escriu

Joschka Fischer, Petra Kelly i Die Grünen

Sobre la crònica de la Gemma C. Serra, corresponsal del diari a Berlín, Els Verds no maduren, relacionada amb el milió de vots que han perdut Die Grünen, la crítica que els hi fa l'exministre d'Afers Estrangers Joschka Fischer, i la mort de Petra Kelly, voldria fer les següents consideracions: Fischer va tenir un sospitós i sorprenent suport a l'OTAN durant la guerra de Kosova. Va ser un fals líder ecopacifista, responsable de la primera gran davallada ideològica del partit verd alemany. El seu estratègic càrrec va ser negociat prèviament per Gerhard Schröder amb el president Bill Clinton i Al Gore (vegeu el meu article a El Punt Fischer, Cohn-Bendit i nosaltres, 28-3-2001). La mort de Petra Kelly i Gerd Bastian no va ser un crim passional sinó un assassinat de l'Stasi (mai confirmat oficialment) quan estaven investigant un tràfic de material radioactiu provinent d'una màfia de l'Alemanya de l'Est. Aquesta va ser l'opinió documentada d'amics íntims de la parella com Lukas Beckmann, cofundador del partit; l'ecologista suec Jakob von Uexküll, fundador de The Right Livelihood Award, i les conclusions d'un documental presentat en el Simposi Internacional Una Sola Terra Dona i medi ambient. Homenatge a Petra Kelly el 13 i 14 de desembre de 1996.

L'èxit de Die Grünen ha estat haver creat una consciència ecològica i antinuclear transversal en l'electorat alemany que ha acabat “assumint” Angela Merkel, opció que hauria de fer reflexionar la nostra dreta independentista sobre el model energètic del futur estat català.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.