Editorial

Rajoy va tancant portes

Després d'escoltar la roda de premsa oferta ahir per Mariano Rajoy, es constata que l'única cosa que ha canviat després del 9-N és que ara el president del govern espanyol accepta preguntes dels periodistes. Es tractava de la seva primera valoració pública de la consulta catalana i, segurament empès pel malestar intern dels sectors més durs del PP, es va esforçar per exhibir una actitud de fermesa contra el desafiament català. En realitat, una vegada més, l'única imatge que Rajoy va aconseguir projectar és la d'un president absent que, en comptes d'obrir portes per arreglar els problemes, les va tancant.

Una vegada rebuda la carta en la qual el president de la Generalitat, Artur Mas, torna a oferir diàleg al govern de l'Estat per trobar una sortida política al procés sobiranista, la resposta de Rajoy ha estat categòrica: no pot haver-hi diàleg si és per parlar d'un referèndum legal i vinculant. El tarannà presidencial queda encara més retratat en la següent reflexió, feta també durant la roda de premsa d'ahir. Per Rajoy, l'únic camí possible és proposar una reforma de la Constitució, però tot seguit avisa que ell s'oposarà a qualsevol intent de revisar la carta magna que comporti l'alteració de la sobirania espanyola. És a dir, plegar els braços continua essent la fórmula de fer política preferida del cap de l'executiu del PP.

A Catalunya, la intervenció de Rajoy no va sorprendre ningú perquè a hores d'ara tothom té assumit que el desencaix amb Espanya no es pot reconduir. No pas amb aquesta mena d'oracles de la negació que en realitat només estan disposats a tolerar l'actual estatus d'espoli fiscal, de frustració nacional i de submissió territorial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia