Opinió

LA COLUMNA

Nou cop d'estat

Un dels problemes d'Espanya és que no sap valorar les seves pròpies riqueses, cosa que ben mirat és propi d'idiotes o de mals negociants. Té quatre llengües i en comptes de protegir-les les voldria veure reduïdes a una. Té disset autonomies i contràriament al que qualsevol estat faria, que és posar-les d'exemple a altres països, ara en vol renegar. Fins fa poc, l'organització autonòmica era un èxit i la causa del progrés d'Espanya en els últims trenta anys d'història. Ara són la seva ruïna. Ho volen canviar, i Aznar el primer. Després vénen Rajoy i Zapatero. Aznar, Rajoy i Zapatero: tant com es proclamen defensors de la Constitució, la modèlica Constitució, la Constitució que no es toca, i ara no els acaba de fer el pes perquè contempla l'Espanya de les autonomies i les nacionalitats històriques. Aznar, que va posar en circulació el concepte "patriotisme constitucional" mentre governava sempre serà aquell jovenet que no va votar la Constitució.

El periodista i ideòleg Luis María Anson, que es troba en tots els fregats, aprofitava l'altre dia el comentari a una novetat literària per dir que el cop del 23 de febrer del 1981 va fracassar perquè la precipitació de Tejero va avortar la idea del PSOE i dels populars de forçar que el general Armada fos president d'un govern, amb ells de ministres, que evités el desmembrament d'Espanya. Anson crida a un altre cop que aquesta vegada no seria militar sinó civil. El cop que pretenen Aznar, Rajoy, Zapatero i el Banc d'Espanya i que va dirigit sobretot, i per no variar, contra Catalunya. Sempre s'ha d'estar atent a Anson, que té poder i influència. En aquell article deia que un dia “potser” explicarà del cop de Tejero allò que no sap ningú més que ell. Anson no va amb excuses ni diu, com fan els altres per dissimular, que s'hagi de posar fre a les autonomies per raons econòmiques. Ell va de cara: el problema és el desmembrament d'Espanya i la causant, Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.