Opinió

UT/UDA

Bauzá

Amb quina alegria liquides un dels fonaments de la llengua a les Illes. Fent de farmacèutic, has receptat una garrafa de bromur al pacient que et demanava Viagra, i t'has quedat tan ample. No t'ha tremolat gens la mà quan has signat la proposta per impedir que els funcionaris hagin de conèixer el català. L'obligació constitucional del castellà ja t'ha semblat prou, i has decidit que series president de l'únic territori europeu on es permet tenir servidors públics que no saben l'idioma propi.


Has festejat amb el secessionisme, José Ramón Bauzá (amb els accents enfilant-se ben cap a la dreta). Fa poc vas dir que més que el català forà, calia fomentar les varietats illenques, des de sa llengo mallorquina fins al formenterenc. Val a dir que trobes bona acollida entre molta gent que seu damunt una ensaïmada però té cap de torero. La llengua dels avis sembla una nosa, i sospireu per trossejar-la i arraconar-la a l'àmbit pagès.

Hi ha qui t'acusa de genocidi cultural, de ser pitjor que Franco i pitjor que el pare de no sé quin motorista. Sigui com sigui, el que preocupa no és ni l'estirabot ni l'esgarip. El que m'amoïna és que el PP arrasa a les eleccions amb majoria absolutíssima, i tu governes sense cap mena de fre. No som davant d'un cop de caverna que aviat serà rectificat a les urnes; som davant d'un cicle, d'una onada pensada i acordada, que afecta des d'Elx fins a la vall d'Aran, passant per Sa Dragonera. Genocidi? Lingüicidi? Per nosaltres des de Catalunya sembla més un fratricidi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.