Opinió

Sense estat no tenim res

El Partit Popular pretén fer desaparèixer la nació catalana i això ho fa a través de la desnacionalització, de l'empobriment econòmic i de l'anul·lació de la nostra autoestima. Quan va entrar a governar al País Valencià va iniciar l'anomenada guerra de la llengua afirmant que el català i el valencià eren dues llengües diferents en lloc de dues variants dialectals d'una mateixa llengua, tal com demostra la lingüística internacional.

Malgrat que els seus arguments van en contra de la ciència, de la lògica i de la història van aconseguir l'objectiu, el català i el valencià es consideren oficialment dues llengües diferents al País Valencià i en totes les institucions i organismes estatals. Van crear l'Acadèmia Valenciana de la Llengua per vetllar pel valencià mentre l'Institut d'Estudis Catalans s'ocupa del català.

Aquesta fragmentació lingüística té la complicitat dels diferents governs espanyols, tant del PSOE com del PP, tots han permès que a la Biblioteca Nacional de Madrid hi hagi dues seccions diferents per a llibres en català i valencià i que els diferents organismes oficials tinguin informació en català i en valencià. Ara aquesta guerra contra el català s'ha estès a la resta de territoris de parla catalana.

A més de l'empobriment econòmic perpetrat a través de l'espoli fiscal reiterat i continu, ara, com que saben que Catalunya necessita el corredor mediterrani per sobreviure, utilitzen tots els recursos de l'Estat perquè no es faci. De res no val la negativa d'Europa ni la inviabilitat del projecte, continuen promovent el corredor central com es va veure en la darrera votació al Congrés, la que va demostrar que el PSC no existeix, perquè en una votació com aquesta ningú no s'equivoca.

I, per acabar, intenten destruir la nostra autoestima fent campanyes en contra de Catalunya i dels catalans a través dels seus mitjans de comunicació i de les xarxes socials, campanyes que atien la xenofòbia i el racisme, que en altres països portarien als tribunals els qui les promouen. La baixesa moral d'aquestes campanyes ha quedat palesa aquests dies, arran del focs de l'Alt Empordà, amb els comentaris indignes, malèvols i incomprensibles quan es tracta de la desgràcia d'altres éssers humans.

Sense estat no tenim res, perdrem la llengua, la cultura, la identitat i fins i tot la dignitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.