Opinió

opinió

Compromesos amb els ciutadans

“Són temps de pensar més en la gent que en la sigla política que cadascú representa.” Així comença el senyor Puigdemont un text del seu bloc, ple de retrets al PSC i de frustració continguda. Comença amb unes dades sobre escoles bressol, imagino que ha triat aquest àmbit perquè el PSC, i val a dir que també ICV, n'hem fet especial seguiment. Després de diferents recollides de firmes, reunions amb col·lectius implicats i amb la regidora Muradàs, es va pactar incrementar la partida d'ajudes en 100.000 euros més. Per què creu el senyor Puigdemont que vàrem demanar incrementar de 200 a 300.000 euros aquesta partida? Doncs perquè amb l'augment del 50% de les quotes d'escola bressol que varen aplicar, i amb el deteriorament de les economies familiars, era més que previsible que augmentés la sol·licitud d'ajudes. Per tant, senyor Puigdemont, si avui pot dir que aquest equip de govern ha aportat 277.366 euros en ajudes d'escoles bressol és gràcies a la insistència del PSC a dotar especialment aquesta partida.

Les partides socials en aquest context han de créixer per pal·liar els efectes de la crisi entre les famílies amb més dificultats. No apujar, mantenir el preu i flexibilitzar el pagament dels impostos i les taxes és una de les possibilitats que té el consistori per alleugerir les magres economies familiars. I jo em pregunto, si vostè és tan conscient i sensible a la situació actual, com és possible que el seu equip ens presenti una proposta calcada de les ordenances del 2012? Si davant l'augment alarmant de pobresa infantil, de ciutadans que recorren a ajuts d'emergència, de desnonaments i execucions hipotecàries, d'aturats... pensen que la recepta han de ser les mateixes ordenances, encara augmentades un 2% en alguns casos. Poden passar dues coses: o vostè està governant d'esquena als ciutadans que més ho necessiten o no s'han treballat prou aquestes ordenances per adaptar-les a l'actual situació.

Per nosaltres les línies mestres d'aquestes ordenances haurien de ser tres. Primer, la fiscalitat progressiva i la flexibilitat en els pagaments, gravant les famílies de forma proporcional als seus ingressos i facilitant el fraccionament del deute. Segon, la congelació de les taxes que afecten tota la ciutadania, com ara escombraries i clavegueram, i millorar algunes taxes d'utilització d'equipaments públics per tal d'assegurar l'accés a tothom. I tercer, incentivar l'activitat econòmica aplicant bonificacions en taxes i impostos directament vinculats al teixit empresarial gironí, sobretot els que tenen més dificultats o els que inicien el seu projecte. La llei que regula les hisendes locals ho permet i tenim un llarg recorregut en aquest camp.

Per cert, senyor Puigdemont, quan ens titlla de deslleials i innobles, li recordo que el nostre primer vot com a grup municipal va ser de confiança cap al cartipàs que proposava, a canvi d'uns acords escrits negre sobre blanc, signats pels dos grups municipals i que ha incomplert sistemàticament. I ho fèiem perquè vàrem entendre, des del primer dia, que els ciutadans ens col·locaven a l'oposició, que CiU havia guanyat les eleccions i que havien de començar a governar sense impediments. La fórmula de governar en solitari la va prendre vostè, amb tot allò que comporta. La nostra lleialtat ha anat i anirà sempre dirigida cap als ciutadans de Girona, aquest és l'únic compromís que mai trencarem, i per això vàrem votar en contra d'unes ordenances que al nostre entendre no beneficien els veïns de la ciutat i no s'ajusten al context actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.