Opinió

1714, el preu de la llibertat

“Hi ha molts motius per participar en el micromecenatge de la sèrie ‘1714', però quedin-se amb el més simple: fer-la possible”

Aquest títol (1714, el preu de la llibertat) no és només una constatació històrica del que va passar ara fa tres-cents anys sinó que és, a més, el títol d'una minisèrie que sobre els fets del 1714 s'han proposat tirar endavant Televisió de Catalunya i la productora Prodigius. Com deuen haver pogut llegir aquests darrers dies al diari, es tracta d'una minisèrie basada en la trilogia d'Alfred Bosch i que dirigirà Sílvia Quer, autora entre d'altres obres de 23-F: el dia más difícil del Rey o Carles, Príncep de Viana. A Catalunya no tenim una pel·lícula de referència clara, un Braveheart català, per entendre'ns, per poder-la anar ensenyant pel món. Probablement aquesta minisèrie no serà ben bé això. Però s'hi assemblarà molt. I està bé que es programi, es produeixi i s'estreni l'any del tricentenari; l'any de la memòria, de la democràcia en majúscules, de la política i de la consulta, com deia l'altre dia el conseller Homs. Com que la manta és curta (ara totes les mantes ho són, de curtes) la productora Prodigius s'ha empescat aquest sistema de finançament que passa per la plataforma Verkami. És un de tants, però ho fa d'una manera enginyosa: permeten-te ser un dels actors o figurants de la sèrie, assistint als rodatges o rebent el guió original. N'hi ha moltes, de coses que haurem de fer aquest 2014. Però una d'elles és disposar d'eines per explicar a casa i a fora quin és el preu de la llibertat. I aquest Verkami, aquesta sèrie, intueixo que en serà una de fonamental. Hi ha molts arguments, per convidar-los a col·laborar en aquest micromecenatge per la sèrie. Jo em quedo amb el més simple: fer-la possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia