Opinió

BCN World: orgull i prejudici

Que BCN World es porti a terme o no al voltant de Port Aventura no dependrà dels arguments que en podríem dir sociològics sinó dels econòmics. Potser és veritat que aquest projecte s'allunya del model turístic tradicional que coneixem a Catalunya. Però no es pot ignorar que el turisme és un fenomen fluctuant en nombre de visitants, en gustos, en modes, en oportunitats i en demanda de serveis, ni que, des d'aquest punt de vista, BCN World no és res més que una de les moltes opcions que el nostre país pot oferir.

També és cert que al voltant del joc s'hi mouen tradicionalment grups associats a diferents menes de delinqüència, però no són diferents dels que és possible trobar vinculats a la construcció o a la prostitució, que són dues activitats notòries al nostre país. I si hem estat capaços de conviure-hi no ha estat per resignació sinó pel convenciment que els efectes positius eren superiors als negatius.

Tampoc no tindrà prou pes el temor a incrementar les ludopaties ni als consegüents efectes socials o de salut d'aquesta malaltia perquè ara mateix ja són molt superiors els efectes dels productes mal anomenats alimentaris que incideixen directament i massivament en malalties cardiovasculars, intestinals o endocrinològiques. O les assumim o les criminalitzem sota preceptes legals de responsabilitat individual.

Igualment no es prendrà en cap consideració que aquesta inversió ens convindria més derivar-la cap al foment de l'activitat industrial, productiva. Els promotors d'un projecte com BCN World no l'impulsen per tempteig, sinó perquè hi aposten expressament, aquí o en una altra banda.

Els diputats que han de revisar la reforma de la llei que regula els centres recreatius turístics no tindran un paper fàcil perquè hauran de comparar què representa no crear 30.000 nous llocs de treball més els de quatre o cinc anys d'obres prèvies al recinte, o crear-los acceptant de rebaixar d'un 90 o un 95 per cent l'impost que grava el joc, com la societat promotora Veremonte demana. Tant de bo que no es deixin guiar només per l'orgull perquè aquesta qualitat sempre ha sigut cara de mantenir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia