Opinió

LA GALERIA

Eleccions municipals

Aquestes haurien de ser les eleccions de la primavera catalana, que ens tornin a mobilitzar

A hores d'ara ja ens trobem a menys d'un mes de les eleccions municipals, les eleccions transversals i territorials per excel·lència, però que enguany poden representar –haurien de representar– una primera volta de les eleccions plebiscitàries, una preparació per al gran combat democràtic del 27-S. De fet, el proper 9 de maig –dia en què oficialment comença la campanya de les municipals del 24-M– comença una autèntica cursa contrarellotge de quatre mesos de molta intensitat política i ciutadana.

Les municipals del 24 de maig tindran lloc en un moment en què cal que ens repolititzem i que adquirim més consciència (social i nacional). Molts problemes dels nostres pobles, viles i ciutats no es podran resoldre satisfactòriament si la política, en majúscules, no pren una altra dimensió; un caire transformador, sempre tenint en compte que el 24-M exercirem un doble vot: per al territori (per la nostra localitat) i per al país català en el seu conjunt. Per altra banda, el 24-M també estarem votant el que jo anomeno les institucions territorials intermèdies, és a dir, els consells comarcals i les diputacions. Les eleccions municipals del 24 de maig no deixen de representar una altra oportunitat per exercir la nostra sobirania política. Aquestes haurien de ser les eleccions de la primavera catalana, uns comicis que ens tornin a mobilitzar de debò i, alhora, que puguin respondre als reptes de la política de proximitat. Les municipals també són unes eleccions molt geogràfiques i complicades de gestionar; en cada un del 947 municipis de Catalunya s'ha de plantejar una campanya diferent i, de vegades, resulta difícil computar-ne els resultats i fer-ne una anàlisi acurada. En qualsevol cas, sí que és important esmentar que en aquestes eleccions caldria –per damunt de tot– sancionar, penalitzar les llistes i els candidats sense vinculació amb el municipi. És lleig presentar-se a la ciutadania en la festa de la democràcia per excel·lència, d'una manera fraudulenta, sense respecte pels municipis que es vol representar, només per interès electoral. En síntesi, en aquesta precampanya del 24-M ja es pot dir que, de nou, ens dirigim a una campanya permanent molt dura. Caldrà estar preparats i, sobretot, caldrà fer una gran esforç de sacrifici personal i col·lectiu per comprometre's per lluitar per millorar la situació social i nacional. El 24-M pot començar una nova primavera catalana, depèn de tots nosaltres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.