Política

Ianukóvitx reprèn el diàleg amb la UE i anuncia alliberaments

El president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, va reunir-se ahir durant més de tres hores amb la cap de la diplomàcia de la Unió Eurpea (UE), Catherine Ashton, en la represa del diàleg amb Brussel·les per tal de firmar un acord d'associació durant una cimera prevista pel març de l'any que ve. La renúncia a l'acord va desencadenar protestes, que encara es mantenen per part milers d'ucraïnesos als carrers de Kíev, a favor de l'acostament a la UE. Com a gest de bona voluntat, Ianukóvitx va anunciar que ha demanat al fiscal general que alliberi els detinguts en les protestes que no hagin comès “delictes greus”. En un discurs televisat, el mandatari va assegurar que no ha abandonat el camí de la integració europea, però que actualment no hi ha cap alternativa a l'acostament amb Rússia.

Els partidaris de la UE han augmentat fins al 45,6% i només un 35,7% és favorable a la unió duanera russa, segons una enquesta publicada ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia