Política

El TSJ suspén la condemna de 3 anys a l'exalcalde de Torrevella

La decisió compta amb l'informe favorable de la Fiscalia i valora que Pedro Hernández Mateo ja ha pagat la multa, la indemnització i les despeses processals

El tribunal adverteix l'exedil, condemnat a tres anys per prevaricació, que ha d'estar localitzable en tot moment

El TSJ valencià ha acordat suspendre l'execució de la condemna de 3 anys de presó a l'exalcalde del PP de Torrevella Pedro Ángel Hernández Mateo fins que el govern central resolga la petició d'indult.

Segons ha informat l'alt tribunal, la sala civil i penal, presidida per Pilar de la Oliva, ha pres aquesta decisió amb un informe favorable del fiscal, i ha valorat que l'exalcalde ha pagat tant la multa de 10.500 euros com la indemnització a l'ajuntament per 12.000 més i les despeses processals. També s'ha tingut en compte la duració de la pena, ja que “de començar a executar-se i davant el previsible temps de tramitació de l'expedient, la concessió de la mesura de gràcia sol·licitada podria quedar total o parcialment buida de contingut”.

A més, el TSJ insta el Ministeri de Justícia a tramitar l'expedient d'indult “amb caràcter urgent” i argumenta que la naturalesa dels fets i el temps transcorregut des de l'inici del procés “així ho aconsellen”.

D'aquesta manera, el que va ser alcalde de Torrevella durant 23 anys, a qui l'alt tribunal adverteix que ha d'estar localitzable “en tot moment”, no haurà d'entrar a la presó fins que l'executiu espanyol es pronuncie.

Hernández Mateo va ser condemnat en ferm a tres anys de presó i set d'inhabilitació per prevaricació i falsedat documental en l'adjudicació del servei municipal d'arreplega de fem en 2004, fets que va denunciar el grup municipal d'Els Verds en el jutjat tres anys després. Segons la sentència del TSJ valencià, el polític va manipular el procés d'adjudicació mitjançant un complex sistema per a aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte, valorat en 97,8 milions d'euros, a la UTE Necso Entrecanales-Grup General de Serveis.

La majoria del grup parlamentari del PP va firmar a favor de l'indult de l'exalcalde de Torrevella fet que va provocar un clar enfrontament intern amb el grup pròxim al president Alberto Fabra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia