cultura

Una novel·la sobre la injustícia social guanya el Premi Enric Valor a Picanya

Cinta Arasa ha estat la guanyadora de la XXXIII edició del premi de narrativa juvenil

Edicions del Bullent ha anunciat que publicarà el doble de llibres juvenils degut a la gran quantitat d'originals de gran qualitat

Cinta Arasa guanya el 33é Premi Enric Valor amb una novel·la sobre la injustícia social a principis del s. XX, amb l'obra “Vaig fer la maleta un dia de juny” novel·la el context de la la qual s'hi desenvolupa durant Setmana Tràgica de Barcelona.

Dissabte 14 de desembre de 2013 s'ha lliurat el 33é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l'obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

L'acte va començat a les 20.30 hores, al Centre Cultural de Picanya i va estar conduït pel periodista Zequi Castellano, que aglutinà una proposta polièdrica amb la participació de veus locals, el grup Crit Teatre i la cantant lírica Mireia Marí.

D'aquesta manera, i amb un guió original de Crit Teatre, es féu homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés que atrapà el públic assistent que va tenir l'oportunitat d'escoltar les veus de Lídia Mir, Carmela Cebrian, Carme Salt i Paco Alegre integrades dins el que es va convenir en titolar “Estellés pels quatre cantons” i que culminà amb la interpretació lírica de Mireia Marí.

A l'edició d'enguany s'han presentat 32 obres, una quantitat major que altres anys. Però membres del jurat indiquen que l'augment de la qualitat encara ha estat major. Per aquesta raó, Edicions del Bullent ha anunciat que duplicarà la publicació de títols juvenils el 2014.

L'obra guanyadora

“Vaig fer la maleta un dia de juny” és una novel·la ambientada l'any 1909. Eulàlia és filla d'un ric industrial tèxtil i viu aïllada al seu món, però té curiositat per saber i aprèn anglés quasi d'amagat.

Això la convertirà en la solució per al seu pare que necessita un intèrpret en un viatge de negocis a Anglaterra. L'Eulàlia i el seu pare emprenen un viatge que per a l'Eulàlia és iniciàtic.

No només és un desplaçament físic, sinó que li suposa la presa de consciència de la complexitat del món, molt diferent de la realitat que ella veia des de la seva casa de la part alta de Barcelona.

A Anglaterra l'Eulàlia descobreix la base de la riquesa burgesa de principis de segle: les condicions de vida i de treball de la classe obrera.

L'Oliver, un treballador anglès de la seua edat, s'encarrega d'obrir-li les portes de l'altra cara del mateix món on viuen tots dos, de maneres tan diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia