Economia

Mataró tutela projectes nous d'electrònica impresa

Cinc emprenedors rebran el suport i l'acompanyament del Tecnocampus i del centre d'investigació Cetemmsa

Roba monitoritzada per als castellers, una polsera que transforma l'estrès en estat de calma, moda per a persones amb mobilitat reduïda, retoladors intel·ligents que responen als estímuls de la llum i el calor i fanals que s'encenen només quan sigui necessari. Aquests són els cinc projectes d'emprenedors que han estat escollits en el programa Innoemprèn Printed Electronics organitzat conjuntament pel parc tecnològic Tecnocampus Mataró-Maresme i el centre d'investigació Cetemmsa. A l'objectiu principal de promoure la creativitat i la incentiva en els professionals que volen posar en marxa una idea innovadora s'hi afegeix, en aquest cas, l'acompanyament i l'assessorament dels dos centres perquè la idea s'acabi convertint en un producte real.

Tal com explica el president de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, els escollits seran tutelats durant set mesos fins que el seu negoci comenci a funcionar. “A aquesta primera convocatòria s'hi han presentat quinze projectes i està previst que n'engeguem dues més vinculades a la salut i a l'esport”, va explicar Rey.

Els responsables del programa defensen que l'anomenada electrònica impresa obre un món de possibilitats i es pot aplicar a nombrosos sectors. Concretament, permet imprimir sobre superfícies planes unes tintes que transformen aquesta base en material intel·ligent.

En el cas del projecte de roba monitoritzada per a castellers, el seu responsable, l'enginyer tècnic industrial Josep Lluís Vendrell, explica que el vestit innovat “permetria mesurar dades tan diverses com l'alçada, la tensió exercida en l'estructura o els ritmes cardíacs dels components”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia