Efemèrides

Efemèrides / JORDI SOLER i TONI STRUBELL

1154. Enric Plantagenet, coronat rei d'Anglaterra.

El noble francès Enric Plantagenet, duc de Normandia i Aquitània i comte d'Anjou, Maine i Turena, va ser coronat rei d'Anglaterra a l'abadia de Westminster; era el primer monarca anglès de la nissaga Plantagenet. Durant el seu regnat va revocar les donacions de terres de la corona, va abolir els anomenats “comtats fiscals” i va acceptar dels barons un tribut en diners en lloc d'un servei personal. Enric II ha passat a la història, sobretot, per haver fet nomenar bisbe de Canterbury el seu amic Thomas Becket, que li va girar l'esquena en favor de l'Església i al qual, sembla, va fer assassinar.

1562.

La batalla de Dreux, França, entre catòlics i hugonots (protestants), inicia les guerres de religió europees.

1939.

Segona Guerra Mundial: després de la batalla de Rio de la Plata, el cuirassat alemany Admiral Graf Spee abandona el port de Montevideo (Uruguai) i és enfonsat pels seus tripulants per no caure en poder dels britànics.

1984.

Signatura d'un acord entre la Xina i el Regne Unit pel qual el govern de Londres es compromet a lliurar Hong Kong al de Pequín l'any 1997.

1998.

La Cambra de Representants dels EUA decideix per majoria sotmetre el president Clinton a un procés de destitució (impeachment) pel cas Monica Lewinsky.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia