Societat

El temporal fa descarrilar un tren a Galícia sense ferits

Un front atlàntic de vent i pluja afecta des d'aquest dilluns a la tarda tota la costa europea, des de Galícia fins a Noruega

Al Regne Unit, dues persones han mort i hi ha importants alteracions a tots els transports

Galícia pateix amb intensitat els efectes del temporal de vent i pluja que afecta des d'aquest dilluns a la tarda tota la costa atlàntica europea, des de Galícia fins a Noruega. Es tracta de la ciclogènesi explosiva i ja ha causat apagades, talls de carreteres i el descarrilament d'un tren per la caiguda d'un arbre.

Fonts de Renfe han informat que el tren s'ha sortit de l avia a l'alçada de Coves (Lugo) i no ha causat ferits. Era un tren Feve i els deu passatgers que hi viatjaven han estat traslladats al seu destí en taxi.

La tempesta ha obligat també a tallar el trànsit en la carretera que va des del municipi de Santa Comba fins a la capital gallega. A més, algunes llars s'han quedat també sense llum i s'han registrat vents de 136 quilòmetres per hora. De fet, es preveu que en les pròxims hores el temporal serà encara més intens.

La ciclogènesi explosiva és aquella que passa molt ràpidament i molt intensament. És a dir, que es forma i profunditza en molt poc temps, convertint-se en un temporal advers en poques hores.

Al Regne Unit, dues persones han mort i hi ha importants alteracions a tots els transports. El temporal ha obligat a tallar carreteres i s'han cancel·lat desenes de trens. L'aeroport Heathrow, a Londres, ha hagut de suspendre una trentena de vols, i el de Southampthon, al sud d'Anglaterra, ha hagut de cancel·lar tots els vols previstos.

També hi ha alteracions en el transport a França. Al nord-oest d'aquest país hi ha una persona desapareguda i milers de llars s'han quedat sense llum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia