Societat

Tradicions

Els Reis de Girona allargaran uns 400 metres el recorregut

La cavalcada cau en diumenge i s'hi ha inclòs un tram d'Emili Grahit perquè pugui seguir-la més públic i més còmodament

La cavalcada dels Tres Reis Mags s'allargarà uns 400 metres per facilitar que més públic pugui seguir aquest multitudinari esdeveniment.

En concret, l'Associació de Jesús Crucificat-Manaies de Girona ha decidit, d'acord amb l'Ajuntament, afegir al recorregut tradicional un tram més al pas de Ses Majestats per l'Eixample i, en comptes de girar pel carrer de la Creu des del Migdia, la comitiva seguirà fins al carrer Emili Grahit per tornar pel carrer Balmes i Joan Maragall, i reprendrà després el recorregut habitual.

El president dels Manaies, Narcís Reixach, argumenta l'afegitó en el recorregut habitual “perquè la cavalcada cau en diumenge i, si habitualment ja s'hi congrega molta gent, aquest any encara n'hi pot venir molta més, fins i tot francesos”. Els organitzadors consideren que el pas per Emili Grahit “facilitarà” que més públic pugui seguir la comitiva “perquè és un lloc molt ample i amb voreres també grans”.

Reixach admet que la cavalcada de Reis “sempre congrega gran multitud de gent” i posa en relleu que “sovint en alguns punts hi ha cinc o sis fileres i ja no queda més espai”. Amb l'allargament d'aquest 400 metres s'espera que hi hagi una major distribució del públic, en una activitat que es considera que és la que congrega més gent als carrers de Girona al llarg de tot l'any i en poc més de dues hores.

LA FRASE

La cavalcada cau en diumenge i preveient que hi pugui haver més gent hem decidit allargar una mica el recorregut
Narcís Reixach
President dels Manaies de Girona

La resta de la cavalcada, igual que altres anys

El canvi en el recorregut no altera la resta del trajecte que des de fa anys fan Ses Majestats per la capital gironina. A les 18.30 h es preveu que s'iniciï la cavalcada on els Reis travessaran el pont Alferes Huarte i està previst que al voltant de les vuit del vespre arribin a la plaça del Vi. La zona de Fora Muralles continuarà sent la seu del campament reial i es faran dues cavalcades prèvies pel Barri Vell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia