Societat

comerç

Part de la llei d'horaris comercials, inconstitucional

El Consell de Garanties Estatutàries ha declarat inconstitucional l'article 1.2 de la proposició de llei d'horaris comercials presentada per CiU i ERC al Parlament, que fa referència als vuit diumenges i festius que poden obrir els comerços catalans a l'any. El dictamen, que es va fer públic aquest dimarts, respon a una petició del PP català d'analitzar múltiples articles d'aquesta normativa, tot i que el consell conclou que només un és inconstitucional, mentre que la resta s'ajusten a dret (tant a la Constitució com a l'Estatut).

El PP es posa al costat del govern espanyol, que vol la liberalització total dels horaris comercials en contra del cert proteccionisme –perquè sobrevisqui el petit i mitjà comerç– del model català, que és el que defensen la majoria de comerciants del país. CiU i ERC van presentar aquesta proposició de llei al Parlament per blindar la llei catalana i el model propi del país, integrat al nucli urbà, amb horaris i festius limitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia