La sorra dragada de la platja de sa Riera, a Begur, l'abocaran a la dels Griells, a l'Estartit

l'Estat està discutint si fa o no l'estudi d'impacte ambiental

«Està en tràmit entre dues direccions generals el fet de si cal o no fer l'estudi d'impacte ambiental. Espero que ens n'informin i saber si l'activitat serà imminent o si es farà a l'hivern», va dir l'alcalde de Begur, Joan Català, després d'haver-se entrevistat a Madrid amb responsables del servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient. En aquests moments, l'execució del projecte, que es va encarregar el 2004, està pendent entre la direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, promotora del dragat, i la direcció general de Qualitat i Avaluació Ambiental, pel que fa a l'estudi. I tothom és conscient que fer l'estudi vol dir endarrerir encara més l'obra.

L'únic que té clar l'Estat és que el dragat es farà des del mar, i la sorra extreta serà abocada uns quilòmetres més amunt, a la platja dels Griells, a l'Estartit. «Ja fa un any que van informar favorablement sobre la qüestió», va dir ahir el regidor de Platges de Torroella de Montgrí i l'Estartit, Genís Dalmau.

El que encara no queda clar són els metres cúbics de sorra que contempla l'extracció, ja que de sorra n'hi ha uns bancs importants i no se sap com s'ha de conjugar tot per fer disminuir la platja.

L'any 1957, la platja tenia una extensió de 0,98 hectàrees (de fet, eren dues platges separades per un grup de roques). I fa cinc anys la seva extensió era d'1,73 hectàrees.

Altres platges

D'altra banda, l'alcalde va aprofitar el viatge per tractar dos temes més que afecten el litoral begurenc. D'una banda, mirar d'accelerar els tràmits per remodelar el passeig de sa Tuna aquesta tardor, després de fer canvis en el projecte inicial, que mantenen la seva amplada, per no perjudicar la temporada estival que ve. I de l'altra, l'Estat té previst redactar un projecte de condicionament i reordenació de la platja d'Aiguablava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.