Política

CDC creu que el document Margallo és “el reconeixement explicit d'un litigi‘

El ministeri d'Exteriors envia a les ambaixades un manual per combatre ell procés sobiranista català

Rull afirma que l'informe provocarà un “efecte invers” en la comunitat internacional

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, creu que l'informe enviat pel ministeri d'Afers Estrangers a les seves ambaixades sobre el procés sobiranista català suposa el “reconeixement explícit d'un litigi” i que, en tot cas, provocarà un “efecte invers” en la comunitat internacional. “Hi ha una desproporció extraordinària entre el relat que no hi ha problema i els instruments i arguments que utilitza el govern espanyol per combatre aquest problema. I això generarà l'efecte contrari. Però l'interessant és que accepten que hi ha un problema, un plet, i que han entrat en la campanya del 'no'”, ha dit Rull.

Segons publica avui El País, el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha remès a totes les ambaixades i consolats espanyols un manual de 210 pàgines titulat Per la convivència democràtica, l'objectiu del qual és que els diplomàtics disposin d'arguments per actuar davant el procés sobiranista català i rebatre les seves tesis a l'estranger.

Segons el seu parer, “és el reconeixement inequívoc d'un litigi, que nosaltres plantegem en termes estrictament democràtics. Aquesta és la part positiva, que hi ha un reconeixement clar i explícit que existeix un problema a Catalunya, una repte a sobre de la taula que s'ha de resoldre i una aspiració de llibertat a Catalunya”.

Davant les comparacions d'aquest pla amb l'impulsat pel govern britànic en el cas escocès, Rull ha instat que l'executiu espanyol “s'hi inspiri (en aquest últim) amb totes les conseqüències, perquè el primer ministre, David Cameron, permet fer la consulta l'any que ve a Escòcia, aposta per la democràcia i després posa els arguments per seguir al Regne Unit”.

“Exigim aquesta radicalitat democràtica. Però veiem una voluntat simplement negativa i destructiva”, ha lamentat el dirigent convergent.

“La comunitat internacional tindrà la capacitat i audàcia per poder llegir-lo i suggerir a l'Estat espanyol que resolgui aquest tema en termes raonables, democràtics i moderns, i les urnes són la solució”, ha afegit.

El dirigent de Convergència s'ha mostrat així “tranquil i convençut que actituds com aquestes se'ls tornaran en contra (al govern central) , perquè si intenten equiparar-se al Regne Unit, al final la mateixa comunitat internacional exigirà que busquin els mecanismes per poder donar resposta a aquest plantejament” que es fa des de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia