Territori

breus / c.f

Posen al descobert la façana oculta de l'església de Salou
Les obres de transformació de l'entorn de l'església de Santa Maria del Mar de Salou, que han començat amb l'enderroc de l'antiga casa del rector i l'adequació del pati lateral, han deixat al descobert la façana oculta del temple, a més de permetre una nova configuració urbanística en aquest punt emblemàtic del barri antic. Els treballs, que són a càrrec de l'Arquebisbat, se sumaran pròximament als que durà a terme l'Ajuntament de Salou, que consistiran en l'enderroc de l'antiga casa de Càritas i l'adequació del pas i dels nous espais públics al voltant de la parròquia. El projecte alliberarà les construccions adossades a l'àbsida i nau lateral i preveu convertir l'actual pati del temple construït al segle XVIII en una zona d'accés públic enjardinada.
Tercer volum de la col·lecció Biografies de Tarragona
El tercer volum de la col·lecció Biografies de Tarragona (Onada Edicions) retrata la trajectòria i personalitat de 171 persones rellevants de la ciutat, de tots els àmbits i de diferents èpoques. El llibre ha estat coordinat per Manel Güell, arxiver de la Diputació, i Salvador-J. Rovira, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, i hi han col·laborat més de trenta especialistes. Amb els dos volums anteriors, sumen un total de 400 biografies. Hi apareixen personalitats tan diverses com els escriptors i poetes Ramon Comas Maduell i Montserrat Abelló, l'arquebisbe Pont i Gol, el navegant Pere Martell, el polític Estanislau Figueres, la historiadora Maria Antonia Ferrer, el màxim golejador de la història del Nàstic, Valero Serer, i el pastisser Salvador Arimany. S'hi expliquen les trajectòries i mèrits d'artistes, intel·lectuals, metges, científics, militars, eclesiàstics i polítics que han nascut o han tingut alguna relació amb Tarragona: “Una collita excel·lent”, segons va destacar Manel Güell en la presentació del nou volum.
L'exposició sobre Josep Nogué arriba a Tarragona
L'exposició antològica que es va inaugurar a l'agost a Santa Coloma de Queralt per commemorar els quaranta anys de la mort de l'artista Josep Nogué es pot visitar ara, i fins al 19 de gener, al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona. Josep Nogué Massó (1880-1973), que va passar bona part de la seva vida a Madrid, Roma i Jaén, va destacar sobretot pels retrats i els paisatges.
Exposició a la Galeria pinyol
Neus Roig
L'artista: Neus Roig, formada a l'Escola Eina sota el guiatge de Ràfols Casamada, Maria Girona i Francesc Artigau, exposa a la Galeria Antoni Pinyol de Reus una sèrie de monocroms daurats. Segons el crític d'art Ricard Mas, amb aquesta sèrie l'artista “conclou una investigació gestual que ha travessat els rics acerbs de la gran tradició pictòrica, la iconografia de Dànae, els mòrbids contrastos de Klimt, el món de l'àurea espiritualitat ortodoxa i àdhuc les coreografies de Pollock”. La mostra estarà oberta fins al 7 de gener.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia