cultura

La realitat al límit

Dolors Millat presenta ‘Terra inhòspita. Barcelona 2048', una novel·la d'acció ambientada en una societat subjugada per la tecnologia i el poder econòmic

“Escric sobre una societat imperialista en què hi ha molta diferència de classes socials”

Què passarà si ningú posa fre a la contaminació atmosfèrica? I si el poder econòmic continua guanyant terreny? M. Dolors Millat (Sort, 1953) intenta respondre aquestes preguntes a través d'una trama d'acció i misteri situada l'any 2048: “Volia fer una crítica a la societat actual, però fer-la des del present era avorrit.”

L'autora desenvolupa una trama molt humana en una societat subjugada per la tecnologia i el poder econòmic, amb un duet protagonista format per la Ronda i en Sirio, dos hackers més units del que creuen que s'involucraran a Draco, un grup clandestí que planifica una rebel·lió contra el sistema. Millat indica que “la novel·la no vol ser pessimista, sinó que té un punt d'esperança”. La trama porta al límit realitats com la globalització i el menyspreu a l'art i la cultura, posant especial atenció en l'abús de poder de les grans empreses. La plaça Catalunya es converteix en la plaça Google en una carrera tecnològica en què Barcelona és un espectacle de neons on la gent només es troba a les koperies, els pubs virtuals, i tothom pren pastilles conductuals que modifiquen els sentiments.

Millat descobreix la història dels resistents contra “una societat en què els diners ho són tot i hi ha molta diferència de classes socials”. Una lluita que comença a narrar-se a la biblioteca prohibida del Palau de Savassona (actual Ateneu Barcelonès) i es trasllada a un poble allunyat i deshabitat del Pallars, un paisatge molt conegut per l'autora. “He treballat la novel·la com si fos històrica, amb la diferència que és en un futur proper.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia