Infraestructures

infraestructures

El servei de rodalies de tren tindrà a Girona tarifa integrada amb l'autobús

El nou servei ferroviari es posarà en marxa al març

Les tarifes actuals del bitllet senzill de bus van d'1,40 euros per a una zona a 3,50 per a tres zones

Les tarifes integrades del transport públic a Girona també serviran per a les rodalies ferroviàries que es posaran en marxa al març. El govern català manté la previsió de posar en marxa aquest nou servei el primer trimestre del 2014 i fer-ho després que el de Tarragona, que s'iniciarà al febrer, per la qual cosa la data probable és el març. Ahir el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va anunciar a Catalunya Informació que les rodalies ferroviàries de Tarragona tindran tarifa integrada amb la resta de transport públic de la zona, i fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van confirmar a aquest diari que el mateix passarà en el cas de Girona. Font va explicar que l'objectiu del govern és “posar en marxa unes rodalies i, alhora, un sistema tarifari integrat que permeti als usuaris tenir uns serveis com els que tenen la resta de ciutadans de Catalunya amb els seus sistemes integrats, com funciona en aquest moment el sistema integrat de Barcelona”.

Les tarifes integrades de l'ATM de Girona inclouen desplaçaments pel Gironès, part de la Selva i part del Pla de l'Estany amb tarifes per a una, dues o tres zones, en què el bitllet senzill té actualment (des de l'1 de gener) un preu, respectivament, d'1,40 euros, 2,60 euros i 3,50 euros. Hi ha també targeta de 10 viatges
(T 10), de 10 viatges en 30 dies (T 10/30), de 50 viatges en 30 dies (T 50/30) i mensual (T-MES). Es permet fer un màxim de tres transbordaments.

L'àmbit de rodalies ferroviàries serà més ampli, ja que el recorregut estarà format per 20 estacions, amb Blanes en una punta i Portbou a l'altra. Hi haurà un tren cada hora entre Blanes i Figueres entre les sis del matí i les deu de la nit, i cada dues hores, entre Figueres i Portbou.

Les vint estacions són: Blanes, Tordera, Maçanet-Massanes, Sils, Caldes, Riudellots, Fornells, Girona, Celrà, Bordils-Juià, Flaçà, Sant Jordi Desvalls, Camallera, Sant Miquel de Fluvià, Vilamalla, Figueres, Vilajuïga, Llançà, Colera i Portbou.

LA DATA

03.2014
és el mes
en què es posarà en marxa rodalies de Girona, que inicialment s'havia anunciat per la primavera del 2012.

LA XIFRA

20
estacions
formaran part del recorregut de rodalies, que es pararà a totes des de Blanes fins a Portbou, i a la inversa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia