Societat

La Coordinadora d'ONG, guardonada amb el premi Solidaritat 2013

L'Institut de Drets Humans de Catalunya reconeix així els vint anys de trajectòria d'aquesta plataforma que aixopluga més de 80 entitats

L'Institut de Drets Humans de Catalunya ha atorgat el premi Solidaritat 2013 a la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme. Amb aquest guardó, l'Institut de Drets Humans de Catalunya ha volgut reconèixer els vint anys de trajectòria de la Coordinadora d'ONG Solidàries, una plataforma que reuneix 83 entitats que treballen pels drets humans, la pau i el desenvolupament tant al territori com arreu del món. El president de la coordinadora, Rafel Villena, es va mostrar ahir satisfet amb aquest reconeixement i va expressar el seu desig que “serveixi per donar un impuls a totes les entitats i ONG del territori que treballen incansablement, fora d'hores, de manera anònima i voluntària, amb l'objectiu d'estendre la justícia social i el respecte pels drets humans aquí i arreu”.

La Coordinadora d'ONG Solidàries va néixer ara fa vint anys per aglutinar i impulsar el treball de les entitats de les comarques gironines dedicades a la cooperació al desenvolupament. La coordinadora ha destacat la integració de les entitats representants del col·lectiu immigrant de les comarques gironines, “actors clau tant en la cooperació amb els seus països d'origen com en el desenvolupament i la protecció dels seus drets a casa nostra”. L'acte de lliurament de la menció i el premi –una escultura de Jaime de Córdoba– es farà el 18 de febrer al Parlament de Catalunya.

LA FRASE

El premi ha de servir per donar impuls a totes les entitats que treballen a favor de la justícia social
Rafel Villena
president de la coordinadora d'ONG solidàries

LA XIFRA

83
és el nombre
d'entitats de les comarques gironines i l'Alt Maresme que formen part de la plataforma premiada.

LA DATA

18.02.14
es farà
l'acte de lliurament de la menció i l'escultura de Jaime de Córdoba al Parlament de Catalunya.

Premis des de l'any 1987

El premi Solidaritat és un guardó que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya des de l'any 1987 en reconeixement a persones i entitats destacades per la seva lluita a favor dels drets humans. En aquesta edició, es van presentar un total de dinou candidatures. La Coordinadora d'ONG Solidàries forma part habitualment del tribunal del premi Solidaritat, però, com que era una de les candidatures presentades, en aquesta edició el president en va quedar exclòs. L'Institut de Drets Humans atorga també cada any la menció especial Mitjans de Comunicació, que ha guanyat Ràdio Nikosia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia