La facturació de les autoescoles gironines cau més de la meitat en el primer semestre de l'any

La facturació de les autoescoles de les comarques gironines ha baixat més de la meitat durant el primer semestre d'aquest any, a causa de la crisi. El sector ha detectat que sobretot els joves esperen un o dos anys més a treure's el carnet que temps enrere, tant pel que fa al carnet de cotxe com al de moto. El president de l'associació d'autoescoles de les comarques gironines, Joan Sala, no és gaire optimista en relació amb les previsions pels propers mesos i preveu que passat l'estiu «la situació continuarà igual o pitjor».

Un carnet de cotxe pot costar, com a mínim, 1.200 euros. Abans de la crisi, molts joves acostumaven a anar a l'autoescola immediatament després d'haver complert els divuit anys, però ara el sector ha notat que hi ha més espera.

El president de l'associació d'autoescoles va destacar ahir que per primer cop en molts anys hi ha professors d'autoescola que han anat a l'atur, en concret una dotzena. «Això està provocat per la baixada de negoci i també perquè la crisi ha coincidit amb una nova fornada de professors», va afegir Sala.

Actualment a les comarques gironines hi ha 75 empreses dedicades al sector i 120 centres oberts, la majoria de caràcter familiar. La crisi ha obligat els centres a abaixar preus.

El president de l'associació d'autoescoles va explicar que a partir de l'11 de setembre hi haurà canvis per als conductors que vulguin obtenir el carnet de camió per dedicar-se al servei públic. Segons va dir, caldrà aconseguir el certificat d'aptitud professional (CAP), un curs de 140 hores addicionals. «Aquesta prova encareix el carnet», va lamentar Sala, que, tot i que veu bé aquesta directiva europea, pensa que s'hauria d'aplicar en «una època millor».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.