Opinió

Desclot

Autoritat moral

Joan Ignasi Helena, Núria Ventura i Marina Geli van donar ahir una lliçó magistral d'autoritat moral. Els tres diputats dits “díscols” havien de decidir entre observar la disciplina de vot i complir el mandat electoral que determina el programa del PSC. Entre acatar la decisió de la majoria del seu partit o atendre el dictat de la pròpia consciència. I tot això sota amenaça d'expulsió. Van decantar-se per la segona opció. Patint. Els tres diputats van comparèixer davant una premsa àvida de conseqüències per explicar el sentit del seu vot. Helena, dolgut, explicava una vegada i una altra que no volien parlar de les reaccions “orgàniques” dins el PSC. Geli, trencada, desgranava circumstàncies familiars i personals per explicar la seva opció. Ventura, molt més tranquil·la, al·ludia a la sensibilitat majoritària al territori. Alhora que s'explicaven, el portaveu del PSC, Maurici Lucena, els demanava l'acta de diputat. No fa gaire temps, milers i milers de persones demanaven als carrers llistes obertes i clamaven contra els aparells dels partits.

L'aparell del PSC tira amunt com un coet. Pere Navarro i la direcció socialista tenen l'autoritat jeràrquica, fins i tot democràtica dins el seu partit, però s'han saltat el programa amb què ells mateixos es van comprometre i la pluralitat, carregada de tantes ambigüitats com es vulgui, que havia definit històricament el PSC. Joan Ignasi Helena, Núria Ventura i Marina Geli tenien ahir l'autoritat moral. Que els déus els agafin disposats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia