Política

JOAN IGNASI ELENA

DIPUTAT DEL PSC

“Les expulsions no són pròpies del PSC”

“Som un partit que vol ser baula, enllaç, i tenim contradiccions que hem d'aprendre a gestionar”

Joan Ignasi Elena justifica la seva dissidència “per representativitat”. “Si ens situaven tots en el no, la imatge del PSC no era bona ni completa”, defensa.

Encara té cabuda en l'actual PSC?
Sí, perquè el PSC no és patrimoni de ningú, sinó del país i la gent que vol representar. Jo sóc PSC, i ho som tots els que ho vulguem. Aquesta dinàmica d'expulsions no és pròpia del PSC. Els problemes polítics es resolen amb política, i el que ha passat no és tan estrany, i s'ha de viure com un enriquiment de la pluralitat. El fet que en quinze mesos, en què hem votat milers de vegades, només en dues ocasions hi hagi hagut vot diferenciat indica fins a quin punt moltes més coses ens uneixen que no ens separen.
Parlem del tema que ara mateix monopolitza la política catalana.
Per això mateix és normal que es produeixin aquestes diferències. I no estic dient que això sigui fantàstic, però la complexitat de la política d'avui s'ha de gestionar també des de la complexitat. És necessari per ser un partit gran. I, com que som un partit que vol fer de baula, d'enllaç entre moltes coses, tenim contradiccions que hem d'aprendre a gestionar des de la diferència.
Pot acabar de diputat no adscrit?
No, no preveig que finalment marxem del grup parlamentari.
El portaveu ja els ha demanat públicament que tornin l'acta.
El portaveu ha suggerit que reflexionem sobre això el cap de setmana, però el partit són moltes més coses.
Entenc que tampoc combrega amb les formes, no només el fons, de la direcció.
El que crec és que entre tots no ho hem fet bé. No m'ha agradat que parlessin tant de jerarquies, expulsions, estatuts... de dinàmiques que no són pròpies del nou PSC. A partir d'aquí hem d'assumir cadascú les pròpies culpes, començant per mi mateix.
Se sent més a prop de l'actual discurs del PSC o del d'ICV o ERC, per exemple?
Jo em sento del PSC perquè sóc del PSC, sóc socialista, des dels 15 anys. És el meu partit. Jo no sóc del PSC en funció d'una votació conjuntural un dia determinat.
Espera més pressió als crítics?
No. Això és un partit en què hi ha d'haver una mínima fraternitat interna que segur que continuarà sent-hi.
Però són elements molestos per a la direcció. Lucena ni ha esperat que acabés la seva roda de premsa per parlar amb els mitjans. Els ha contraprogramat.
Ha estat un dia complicat per a tots. No és dia per treure gaires conclusions. Hem de deixar passar uns quants dies i veure com evolucionen les coses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia