Política

NÚRIA VENTURA

DIPUTADA DEL PSC

“Sentim molt el suport de les bases”

“Volem ser un partit més gran, que sàpiga integrar i expressar la pluralitat, o cada cop més menut?”

Núria Ventura, igual que Geli i Elena, ja va ser instada ahir a deixar l'acta de diputada “en una reunió breu i informal” amb Lucena.

Obeiran la direcció i marxaran?
No és la nostra intenció perquè representem tot un sector també dins del PSC que no estava d'acord amb votar no.
Era inevitable que tard o d'hora es trenqués la doble ànima del PSC?
Hagués preferit que no, però sempre dic que el PSC té tantes ànimes com militants. I hem de trobar els punts d'acord, més que les diferències. És evident que això s'ha aguditzat molt més aquestes últimes setmanes, però hi ha molta gent que dóna suport a la nostra posició.
Senten el suport de les bases?
Molt. Si no fos així potser no hagués pres esta decisió. Un dels motius de la nostra decisió, a banda d'actuar en consciència i en coherència amb el nostre programa, ha estat perquè represento tots els que em van donar suport en les eleccions, que en una gran majoria comparteixen aquesta opinió. I militants i càrrecs electes han fet una defensa inequívoca del dret a decidir.
Assistim a una lluita entre el PSC de l'àrea metropolitana i el de comarques?
No ho anomenaria guerra, però és veritat que les sensibilitats són diferents, i el sentiment de defensa del dret a decidir, que ara comença a aflorar, sempre l'hem reivindicat molt més des del territori.
La direcció es vol desfer dels crítics?
Plantejar-ho així és un error. No es tracta de si plega algú, sinó de si volem ser un partit més gran, que sàpiga integrar i expressar la pluralitat de la militància, o cada cop més menut, amb una sola veu.
Què faran si el partit els expulsa?
Això és fer política-ficció... Ara ningú es planteja deixar l'escó, ja veurem com evolucionen els esdeveniments.
Tampoc no plegarà de la militància?
No penso plegar. El PSC és el meu partit, he lluitat des de fa molts anys i comparteixo gairebé tot l'esperit que han representat sempre els socialistes catalans.
S'està gestant la creació d'un nou espai socialista fora del PSC. Hi pot fer cap?
El meu lloc és en el PSC, i continuarem lluitant perquè canvie i accepte aquesta pluralitat i torne a representar el que representava fa anys. Respecto els moviments que es puguen iniciar amb la voluntat de millorar-lo, i en aquesta línia participarem en tot el que pugue ajudar a refer el projecte socialista, però dins del PSC.
Amb els seus vots s'arriba a la xifra simbòlica de dos terços. Els pressiona això?
En som conscients, però l'abstenció de la CUP ho ha evitat ara. En tot cas no és un element que valorem a l'hora de prendre decisions com les que hem pres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia