Societat

Tortosa acull la primera assemblea oberta contra els correbous al territori

La Plataforma Iniciativa Animalista, organitzadora de la trobada, remarca que no s'oposa a la festa, sinó a la tortura animal

Properament preveuen organitzar xerrades en diferents municipis per intentar que el debat torni a sortir al carrer

Una trentena de persones han assistit, aquest diumenge, a la primera assemblea oberta per l'abolició dels correbous. La majoria de persones que hi han acudit són particulars, que volen sumar esforços i organitzar-se per tal de marcar un full de ruta contra, segons han explicat, l'explotació i el maltractament dels bous al territori. Malgrat ser coneixedora dels defensors d'aquests espectacles, la plataforma està convençuda que hi ha una “majoria silenciosa” que s'hi oposa. En aquest sentit han destacat que cal socialitzar el debat i tornar-lo a treure al carrer. La Plataforma Iniciativa Animalista, amb el suport de l'Associació Animalista Libera!, organitzarà més trobades com la d'aquest diumenge.

Aquesta primera assemblea s'ha organitzat a petició de diverses persones del territori que tenien clara la seva postura antitaurina però no sabien com vehicular-la. A partir d'ara la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) liderarà tot el procés, amb la participació activa dels assistents a la primera trobada. De fet, la PIA s'ha mostrat molt satisfeta amb la resposta de la societat ebrenca, ja que s'han pogut marcar unes línies estratègiques gràcies a les seves idees i propostes.

Properament preveuen organitzar xerrades en diferents municipis per intentar que el debat torni a sortir al carrer i la gent prengui consciència de què representen els correbous i com combatre'ls. Anna Carbonell, membre de la PIA, ha afirmat que “no estem en contra de la festa, estem en contra de la tortura animal. Aquesta és la diferència”. Reconeixen que “hi ha molta gent a favor dels bous, però no és la majoria. La majoria silenciosa, o no pren partit o hi està en contra”.

L'assemblea ha servit també perquè els assistents poguessin compartir i posar en comú experiències personals. És el cas d'una noia, que ha explicat que la seva parella va ser increpada, l'estiu passat, mentre feia un reportatge per a una revista sobre les festes de l'Ampolla. Segons el testimoni d'aquesta jove, el seu xicot va ser objecte d'insults i empentes dels assistents a la festa, i li van llençar tot tipus de begudes i menjar, en pressuposar que el noi volia fer un reportatge antitaurí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia